Національна страва українців – червоний борщ – за рік подорожчала на 30,38%.

Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні, посилаюсь на онлайн-прайс крупних торгових мереж.

Індекс борщу вираховувався, виходячи з моніторингу цін на п’ять його основних інгредієнтів: буряк, м’ясо, картоплю, моркву, капусту та сметану.

Так, ціна на 400 гр свинини у порівнянні з лютим 2021 року зросла на 12,03%  — зі 103 грн до 116 грн.

Незначно подорожчали картопля (на 5,05%) та сметана (на 8,78%). У минулому році ці продукти коштували по 11 грн за півкіло та 26 грн за 100 грам відповідно. Тепер їхня ціна – 12грн/0,5кг та 28,5 грн/100 гр.

А от ціни овочевий набір з моркви, буряка та капусти зросли більш, ніж вдвічі.

400 гр буряку нині вартує 17 грн, а у лютому 2021-го – 7,6 грн. 150 гр моркви подорожчали на 9 грн. Рекордсменом стала капуста. Минулоріч півкіло цього овочу коштувало приблизно 5,5 грн, а от сьогодні за ці ж самі півкіло доведеться викласти вже майже 21 грн.

Таким чином, тарілка борщу для українців наразі обійдеться у 80,92 грн. Рік тому така порція національної страви вартувала 62,06 грн.

Зазначимо, що минулого року зростання ціни на борщ склало усього 5%.

Предыдущая статьяРазведка США показала 9 направлений возможного вторжения России в Украину: жертвы среди мирного населения составят 50000 человек
Следующая статьяУкраїнські таксисти планують забастовку на день закоханих

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь